Barátság Klub ~ CARTOUR ~ kulturális kirándulások

Alapítva: 1986-ban
Kapcsolat
Egyesületünkről
1% ♥
Klubtagsági
Sétabérlet
Honnan indul a busz?
2019. Január
2019. Február
2019. Március
Biztosításkötés
Hírlevél feliratkozás
Cartour utazások

HÍREK
06 (20) 971-1599
info@baratsagklub.huKöszöntjük
névnapjukat ünneplő
klubtagjainkat!
Köszönjük mindazok támogatását, akik segítik
egyesületünk működését
személyi jövedelemadójuk
1%-ával!
Adószámunk: 18176070-1-41.


Az így befolyó összeg is hozzájárul ahhoz,
hogy egynapos kirándulásainkon
klubtagjaink önköltségi árakon
tarthatnak velünk!

2008-ban 279 385 Ft,
2009-ben 206 968 Ft
2010-ben 183 206 Ft
2011-ben 276 928 Ft
2012-ben 57 785 Ft
2013-ban 63 526 Ft
2014-ben 52 792 Ft
2015-ben 64 395 Ft
2016-ban 60 253 Ft
2017-ben 78 231 Ft
2018-ban 75 954 Ft
érkezett folyószámlánkra!

2018. február 23-ig 5041-en váltottak klubtagságot egyesületünkbe!

BARÁTSÁG KLUB:
EGYNAPOS KIRÁNDULÁSOK, ORSZÁGJÁRÁS,
BUDAPESTI SÉTÁK,
PROGRAMOK,
KULTURÁLT SZÓRAKOZÁS,
TÁRSASÁGI ÉLET
NEM CSAK NYUGDÍJASOKNAK!


Várunk klubunk facebook csoportjában is, ahol megosztjuk egymás között a programjainkon szerzett élményeinket és fotóinkat!

A honlapon megjelent információk tájékoztató jellegűek!

Az esetleges hibákért elnézést kérünk!

Utolsó frissítés:
2019. január 22.

Úszómedencék, pezsgőkádak,
uszodatechnika,
medencefedések,
wellness berendezések:


Látogasson el honlapunkra! Kattintson a logóra!
Klubtagoknak kedvezmény!
Időkép - időjárás előrejelzés
- 2015.08.24.

Hőtérkép

Honlapunkat folyamatosan frissítjük
aktuális információkkal!


Személyes ügyintézés klubirodánkban:
Cartour Utazási Iroda - XIII., Katona J. u. 15.
kedden és csütörtökön 10 órától 17 óráig

Kérdése van? Hívjon! 06(20)971-1599


Programjaink időrendben vannak felsorolva, görgessen az oldal aljáig!

Kirándulásaink részvételi díjai tartalmazzák az autóbuszos utazás költségeit (autóbusz bérleti díja, autópályadíj, gépkocsivezető(k) napidíja, parkolás, úthasználati díj), a csoportvezetést és belföldön legtöbbször ebédet.
* Egynapos autóbuszos utazásra +1 ülés felár ellenében (5000 Ft) igényelhető.
* Irodánkban külföldre Betegség-, Baleset- és Poggyászbiztosítás (BBP) köthető (510,- Ft/fő/nap).
* Gyermekkedvezmény 18 éves korig 2 000,- Ft.

Helyszínen készpénzzel külön fizetendők az esetleges kiadások (pl. belépő, helyi tárlatvezetés), melyekre belföldön kb. 3-4.000,- forintot, külföldön legalább 15-20 eurót javasolunk, kis címletekben.

Vendégeinktől ápolt megjelenést és kulturált viselkedést várunk el.
Kérjük, hozza magával személyazonosító okmányát, szükséges gyógyszereit, enni- és innivalót! A kirándulásra kényelmes lábbeli viselését és réteges öltözködést ajánlunk. Szüksége lehet aprópénzre, mobiltelefonra, esernyőre, elemre a fényképezőgépbe. Tájékoztatásunk nem teljes körű!

Köszönjük, hogy velünk kirándul!
2018. december 2., vasárnap
Advent Grazban


Giling-galang, szól a harang Grazban — Graz akár Ausztria adventi fővárosa is lehetne, hiszen nincs másik olyan osztrák település, ahol egy település életében ilyen nagy szerepet játszana az ünnepvárás időszaka. Grazban a barokk épületek, idilli belső udvarok és futurisztikus művészeti remekek, művészet és kultúra, kissé mediterrán hangulat és modern életstílus, íz és élmény találkozik egymással. Az óváros szinte minden terén adventi vásárok várják az érdeklődőket, különleges hangulatú hátteret biztosítva városnézésünkhöz. Elsőként a város szimbólumának számító, a Várhegyen álló óratoronyhoz megyünk fel, ahonnan tiszta időben beláthatjuk az egész várost és a környező havas hegyeket. Az óratorony harangjátéka alatt az épület oromzatán egy fából készült pár táncol, majd előbukkan egy három szólamban kukorékoló aranykakas. Visszatérve az óvárosba lehetőség lesz közös városnézésen részt venni. Megnézzük többek között az Operaházat, Városházát, Dómot, Művészetek házát, Ferencesek templomát, városi parkot, majd a Főtéren álló 25000 égővel feldíszített karácsonyfát. (Ausztria; Euro)

Részvételi díj: 10 900 Ft

Tal.: 06:00
Ind.: 06:15
Bp., Nagyvárad tér Szt. István Kórház parkoló

Jelentkezés lezárva

Letölthető pdf
2018. december 4., kedd
A Pesti Brodway meséi


Budapesti séta — „Amiről a Pesti Brodway mesél” - avagy bohém élet a századforduló Budapestjén, kávéházakban, lokálokban. Festők, írók, költők és színészek különös világa ez. Abbázia, Japán kávéház, József Attila és Ady szelleme találkozik itt Rippl Rónaival. Arrébb Lotz művei idézik egy letűnt kor gazdag világát.

Sétavezető: Szántó Mária

Jelentkezéskor fizetendő szervezési díj 900 Ft
(vagy a helyszínen érvényesítendő a sétabérlet) + 1 500 Ft

Tal.: 10:00 15:00 óráig az Oktogonon a gyorsétterem előtt

Jelentkezés budapesti sétára sétabérlettel
… tovább az online bankkártyás fizetéshez

Jelentkezés budapesti sétára sétabérlet nélkül
… tovább az online bankkártyás fizetéshez

Befizetés történhet személyesen klubirodánkban kedden és csütörtökön, online bankkártyás fizetéssel vagy utalással OTP számlaszámunkra 11703006-20463399. Idegenvezetői készüléket (VOX) a befizetett létszámnak megfelelően rendelünk, ezért helyszíni fizetés előre megbeszélve, csak nyomós indokkal lehetséges!

A kép Neogrády Antal festménye
2018. december 8., szombat
Advent Zágrábban


Zágrábban rendezik Európa egyik legszebb adventi vásárát

Horvátország fővárosában rendezik Európa egyik legszebb adventi vásárát. Ilyenkor az ünnepvárás felfokozott hangulata járja be az óváros tereit és hangulatos utcáit. A főváros szívében, a Jelasic téren gazdag zenei programok zajlanak, a városközpont sétálóutcáiban hagyományos kézműves vásárt találunk és élő jászolt. Ebben a miliőben helyi idegenvezetővel ismerkedünk a város nevezetességeivel, melyek történelmünkkel is kapcsolatosak. Gondoljunk csak arra, hogy Zágráb alapítása Szent László király nevéhez kötődik és még sok momentum, amikről majd sétánkon szó esik. Az Alsóvárosban elsétálunk a parksor ölelésében álló monarchiás épületek mellett, majd a Felsővárosban a történelmi óváros mesebeli, zegzugos, középkori utcáin mélyedünk el a város régmúlt izgalmas eseményeiben a Képtalan domb katedrálisa és a Gradechen lévő épületek között. A zágrábi adventi vásár külső része a Zrinjevac parkban található, szépen kivilágított fákkal, pavilonokkal. Nem hagyhatjuk ki a zágrábi piacot sem, ahol olyan specialitásokat kóstolhatunk, mint cevap, a helyi rétes, a strukli. (Horvátország; Euro)

Részvételi díj: 10 900 Ft

Tal.: 06:00
Ind.: 06:15
Bp., Nagyvárad tér Szt. István Kórház parkoló

Jelentkezés lezárva

Letölthető pdf
2018. december 08-09., szombattól vasárnapig
Csillogó kastélyoktól suttogó fenyvesekig* Fertőd * Bécsújhely *Johannesbachklamm * Sopron * Kismarton * * Kottingbrunn * Győr *


Kétnapos kirándulásunkon az Esterházyak, Haydn és egy letűnt világ eleganciáját ötvözzük az ünnepvárás természetes egyszerűségével, változatos helyszíneken - az osztrák-magyar határ mentén


Fertőd: A nyugati határszélen fekvő fertődi Esterházy-kastély hazánk legnagyobb és egyik legszebb főúri kastélya. Építése és fénykora Esterházy Miklós herceghez kötődik, aki kora polihisztoraként - közéleti emberként, művészként és „pompaszerető” mecénásként - létrehozta az uralkodói udvarokhoz mérhető fényűző rezidenciát. Az Esterházyak művészetpártoló tevékenysége révén a kastély „Magyar Versailles”–ként is elhíresült, tekintettel arra, hogy a 18. századi Magyarország kulturális központjaként rangos szerepet töltött be. Ékes bizonyítéka ennek, hogy Joseph Haydn és Eszterháza neve elválaszthatatlan az európai zene történetében.

Wiener Neustadt (Bécsújhely): A város ékessége a főtere, mely a Szentháromság-szoborral szép egységet alkot. Történelme magyar vonatkozásokban gazdag, a falakon emléktáblák segítenek az emlékezésben. A dóm déli oldalában Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírköve van befalazva, akiket itt fejeztek le 1671-ben. A Babenbergek hercegi kastélya a világ első katonai akadémiájának adott helyet. Az épület szomszédságában - ha szerencsénk van, a forró puncs kortyolgatása közben - huncutkodó, kereplő maskarásokkal parolázhatunk.

Johannesbachklamm: A természet lágy ölén fekvő Würflach falucska fő látványossága a Szent János patak szurdokvölgye, amit korlátokkal, hidakkal tettek járhatóvá. Ennek a szurdoknak a bejáratánál rendezik meg az adventi vásárt, az erdő szélén, romantikus természeti környezetben. Még világosban, kb. háromnegyed óra alatt a szurok végigjárható. (hosszúsága 1000m, szintkülönbség 20m) A rusztikus fa pajtában kézműves üvegfúvó, kovács, faesztergályos és fafaragó mesterek bemutatóit láthatjuk, és érdemes megkóstolni a helybéliek saját készítésű tésztaféléit. Szürkületben az élményről látványos tűzeffektusok sora, hangulatos lámpások és remélhetően frissen hulló hópelyhek gondoskodnak.

Eisenstadt (Kismarton): Ausztria Burgenland tartományának székhelye, központjában az Esterházy-kastély, Burgenland szimbóluma, és legjelentősebb kulturális műemléke. Ez a kismartoni palota a királyi család számára is kedvelt társadalmi találkozóhely volt. A Habsburgokhoz évszázadokon át kötődő házat szoros, mondhatni baráti viszony fűzte az uralkodóházhoz. Kastélylátogatásunk során a termekben megelevenedik előttünk a kastély 300 éves építéstörténete, az Esterházy hercegek műélvezete és életvitele, betekintünk az Esterházy-dinasztia három karizmatikus nőalakjának lakosztályaiba, a kastélykápolnába és a Haydn Terembe. Az Esterházy-kastély hangulata kivételes zeneművek megalkotására inspirálták Joseph Haydnt, aki több mint negyven évig állt karnagyként a hercegi család szolgálatában. A róla elnevezett Haydn Terem barokk freskóival és falfestményeivel a mai napig a világ legszebb és legjobb akusztikával rendelkező koncerttermei közé sorolható. Advent idején a színes fénycsóvákban fürdő épület örvendezteti meg lelkünket.

Kottingbrunn: A városka vízivárának és majorságának nyugalmat sugárzó adventi bája nem csak a múzeumnak, hanem a helybéliek ügyességének köszönhető. Réges-régi receptek alapján, kézzel készített mézeskalács-angyalkákat kóstolhatunk, gyertyaöntők és üvegfestők portékáiból vásárolhatunk.

Győr: Kirándulásunk koronája a fényárban tündöklő Győr belvárosa, ahol egy rövid séta során körülnézünk a jégszobrászok, kézművesek, kürtöskalácsosok és ajándékárusok forgatagában, A Széchenyi téren feledhetetlen élményként megcsodáljuk az ünnepi fényjátékot.

(2 nap /1 éj; utazás autóbusszal, idegenvezetővel; szállás 2 ágyas
összkomfortos szobákban; félpanziós ellátással; Ausztria; Euro)

Mint minden kirándulásunkra, itt is érvényes, hogy kb. 3-4 000 Ft és min. 15-20 euró legyen minden kedves vendégünknél belépőkre, toalettre, kávéra.
Wellnessrészleg nyitva 08:00-tól 20:00 óráig.

Részvételi díj klubtagoknak: 23 900 Ft

Tal.: 07:00
Ind.: 07:15
Bp., Nagyvárad tér Szt. István Kórház parkoló

Jelentkezés várólistára


Letölthető pdf
2018. december 16., vasárnap
Varázslatos Mariazell


Varázslatos Mariazell — A hosszú út meseszép tájakon vezet Ausztria lenyűgözően szép környezetben magasodó kegytemplomához, melyet Nagy Lajos magyar király kezdett el építtetni. Láthatjuk a világ legnagyobb ádventi koszorúját, az egyik ház homlokzatán kialakított ádventi naptárt, a 300 kis figurát számláló faragott Betlehemet és a szent kutat. A Mesterek utcáján megismerhetjük a kézművesség titkait, egyedi készítésű ajándéktárgyakat vásárolhatunk. Felkereshető a Pirker mézeskalácssütő üzem és a likőrüzem, ahol 33 különböző gyógynövényből készítik a híres mariazelli gyomorkeserűt. (Ausztria; Euro)

Részvételi díj: 10 900 Ft

Tal.: 06:00
Ind.: 06:15
Bp., Nagyvárad tér Szt. István Kórház parkoló

Megrendelés kirándulásra

Mariazell története is egy csodával kezdődött: 1157-ben egy szikla zárta el az utat egy arra járó bencés rendi szerzetes előtt, aki magával cipelt egy Mária-szobrot. Kimerülten egy fatörzsre helyezte, s kérte a szobor segítségét,mire a szikla kettétört. Ebben égi jelet látva a szerzetes egy cellát épített a Mária-szobornak a sziklában („Maria in der Zelle“ - Mária a cellában).
A kápolna a szoborral kegyeleti hellyé lett, a fakápolna helyén kőkápolnát építettek – ez a kápolna áll ma a nagytemplom közepén. Nagy Lajos helyreállítatta a kápolnát, s fölébe építette a mai kegytemplomot, hálából a törökkel vívott 1368-ös győztes csata emlékére. Későbbiekben a barokk stílus szellemében alakították át, kiegészítették 12 mellékkápolnával. Mai formáját 1690-ben nyerte el. A főlépcső felől a 30 méter magas torony uralja a templomot. A templomba lépve elénk tündöklik a kegykápolna. A magyar királyi pár, Nagy Lajos és felesége koronás portréja díszíti homlokzatát. A ma látható kegyoltár 1727 óta áll az első Mária-oltár helyén. A 47 centiméteres hársfából faragott kegyszobor a templom szíve. Mária széken ül, ölében a kis Jézussal; kezében almát tart. Jézus bal kezével a gyümölcs után nyúl, amelyet anyja nyújt feléje. Mindkét mozdulat szimbolikus jelentésű. A szobor körülbelül 150 féle selyem-brokát „ruháját” az ünnepek szerint cserélik